Ingredientai
- Miltai 500 g praturtinti sėlenėlėmis
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 1300 ml
- Druska 5 g
- Cukrus 3 valg. š. 1 - tešlai ir 2 - įdarui
- Kepimo milteliai 5 g
- Aliejus 50 g
- Grietinė 2 valg. š.
- Varškė 400 g įdarui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. įdarui
- Cinamonas 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
- Įberkite miltus į dubenį, įmuškite kiaušinius.
- Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį.
- Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Aliejų įpilkite į šią masę ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite žalių lašinių gabalėlį ir ištepkite jais keptuvę; galima keptuvę ištepti ir aliejumi.
- Į varškę įdėkite vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono.
- Įdarą įvyniokite į lietinį ir pakepinkite keptuvėje, kad sušiltų.
Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita