Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Šokoladinis padažas: 3 valg. š.
- Pienas 150 ml
- Miltai 150 g
- Aliejus 50 ml kepimui
- Vyšnios 400 g 400 - 500 g be kauliukų, šaldytos
- Cukrus 140 g
- Krakmolas 1 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml
- Varškė 250 g 250 - 300 g liesa
Kaip gaminti
1. Pusę kiekio sviesto išlydykite. Kiaušinius išplakite su šokoladiniu padažu, pienu. Suberkite miltus, supilkite sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite tešlai 15 minučių pastovėti. Nuolat pamaišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Tešlos tirštumą reguliuokite miltais arba pienu.
2. Keptuvę pašlakstykite aliejumi ir iškepkite plonus lietinius.
3. Vyšnias sudėkite į nedidelį puodą, įberkite 80 g cukraus, įpilkite šaukštą vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Krakmolą sumaišykite su 2–3 šaukštais šalto vandens, supilkite ant vyšnių ir kaitinkite maišydami, kol sutirštės.
4. Grietinę su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos, ir sumaišykite su varške.
5. Varškės kremu aptepkite lietinius, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, apibarstykite likusiu cukrumi ir apdėkite likusio sviesto gabalėliais.
6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite su paruoštu vyšnių ir šokoladiniu padažu.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita