Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Pienas 500 ml
- Grietinėlė 200 ml
- Miltai 450 g
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 2 žiupsnelis lietiniams ir įdarui
- Vištiena 1 vnt. krūtinėlės - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. 0,5 - įdarui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. 0,5 - įdarui
- Parmezano sūris 20 g įdarui
- Sūris 30 g fermentinis - įdarui
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle, po truputį, nuolat maišydami berkite miltus (berkite tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau).
- Į tešlą įpilkite aliejaus ir įberkite druskos.
- Tešlą geriausiai palikite bent 30 minučių pastovėti – tada blynai bus puresni. Blynus iškepkite.
- Įdarui: svogūną ir česnaką susmulkinkite, vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Svogūnus ir česnakus apkepinkite, sudėkite vištieną, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir paprika, kepkite, kol vištiena iškeps.
- Įškepusį įdarą susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu ir juo įdarykite blynus.
- Blynus apkepkite kol šiek tiek apskrus.
- Prie lietinių puikiai tinka labai greitai paruošiamas padažas: 2 šaukštus grietinės sumašykite su šaukštu majonezu, į padažą įdėkite kelis susmulkintus bazilikų lapelius, pagardinkite druska ir pipirais.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita