Ingredientai
- Miltai 1 st. Lietiniams
- Pienas 1 st. Lietiniams
- Kiaušiniai 2 vnt. Lietiniams
- Aliejus 2 valg. š. Lietiniams ir 2-3 valg. š. įdarui
- Vištiena 400 g Įdarui keptos ar virtos
- Pievagrybiai 100 g Įdarui
- Sūris 100 g Įdarui tarkuoto fermentinio
- Sviestas 1 valg. š. Įdarui
- Vanduo 1 st. Lietiniams
- Druska 1 arbat. š. Lietiniams žiupsnelis
- Įdarui keli šaukšteliai aštrių prieskonių mišinio (pagal skonį) 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius.
2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį.
3. Mase įdarykite lietinius, sudėkite į karščiui atsparų indą, įpilkite truputį pieno, vandens ar kokio padažo ir apie 20 min. kepkite orkaitėje. Galite pakepinti ir keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita