Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - tešlai ir 1 - pertepimui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir pertepimui
- Cukrus 2 valg. š. 0,5 valg. š. - tešlai ir 1 valg. š. - pertepimui
- Pienas 2 st. tešlai
- Miltai 1 st. tešlai
- Aliejus 50 ml su karotenu - tešlai
- Grietinė 1 st. pusė st. - tešlai
- Vyšnios 2 valg. š. uogienė
- Varškė 400 g pertepimui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. arba miltelinis cukrus - pertepimui
Kaip gaminti
1. Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.
2. Į įkaitintą keptuvę samčiu įpilkite tešlos ir paskirstykite po visą. Kepkite iš vienos (jei lietiniai ploni) arba iš abiejų pusių (jei stori).
3. Į ištrintą varškę įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
4. Po šaukštą varškės kremo uždėkite ant kiekvieno lietinio, aptepkite visą paviršių. Lietinius sulenkite per pusę. Sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir pakepinkite. Patiekite šiltus su grietine ir uogiene.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita