Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Pienas 300 ml tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Miltai 100 g tešlai
- Aliejus 5 valg. š. kepimui
- Maskarponės sūris 500 g įdarui
- Grietinėlė 200 ml 35 proc. riebumo - įdarui
- Žemuogės: (šaldytos - įdarui) 1 st.
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis įdarui
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį - įdarui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Tešlą palikite 30 minučių.
2. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir apverčiant iškepkite keturis didelius lietinius (galima sudėti ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams).
3. Maskarponę išmaišykite su grietinėle, atšildytomis ir nuvarvintomis žemuogėmis, vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Mase plonai aptepkite lietinius ir susukite.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita