Ingredientai
- Miltai 200 g tešlai
- Pienas 500 ml tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnelį tešlai ir įdarui
- Aliejus 100 ml blynų kepimui
- Vištiena 700 g filė - įdarui
- Pievagrybiai 500 g įdarui
- Sūris 300 g kokybiško lydyto - įdarui
- Grietinė 1 valg. š. įdarui
- Sviestas 100 g įdarui
- Paprikos 2 vnt. saldžiosios paprikos - įdarui
- Pomidorai 300 g marinuotų - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. didelis - įdarui
- Bazilikai 1 valg. š. žalių - įdarui
- Alyvuogės 50 g papuošimui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Laurų lapai 1 arbat. š. pagal skonį, maltų
- Karis 1 arbat. š. pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. džiovintos, pagal skonį
Kaip gaminti
1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui.
2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsite blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.
3. Ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, suverskite smulkintus pievagrybius ir pakepinkite kartu apie 5 min. Taip pat ant sviesto apkepkite vištieną. Tada ją sudėkite į grybų masę. Dar suberkite smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinkite viską, kol paprikos tamps minkštos. Tuomet sudėkite grietinę, pomidorus (kelis pasilikite papuošimui), įpjaustykite žalių baziliko lapelių, įdėkite žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišykite ir dar kiek pakepinkite.
4. Blynus po vieną dėkite į formą, užtepkite po sluoksnį įdaro, vis užtarkuokite nelabai storai lydytu sūriu.
5. Indą sandariai apvyniokite folija ir kepkite orkaitėje apie 20-40 min., priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas. Tortui iškepus, išimkite jį iš indo, viršų aptarkuokite sūriu ir vėl trumpam įdėkite į orkaitę bei papuoškite.
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas |
"Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!"
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita