Ingredientai
- Miltai 1 st. Lietinių tešlai
- Pienas 125 ml Lietinių tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. Lietinių tešlai
- Aliejus 1 valg. š. Lietinių tešlai
- Lašiša 250 g Įdarui; rūkytų lašišų filė
- Varškės sūris 250 g Įdarui; riebaus
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; šaukštas citrinos sulčių
- Česnakai 1 valg. š. Įdarui; šaukštas kapotų laiškinių česnakų
- Grietinėlė 100 ml Įdarui; plakamosios
- Vanduo 125 ml Lietinių tešlai
- Druska 1 arbat. š. Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Lietinių tešlai; pagal skonį baltųjų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.
2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.
3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.
5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.
6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita