Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - lietiniams ir 2 kietai virti - įdarui
- Druska 2 žiupsnelis lietiniams ir įdarui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. 2 - 3 - lietiniams
- Pienas 1 st. 0,5 - lietiniams
- Vanduo 1 st. 0,5 - lietiniams
- Miltai 1 st. 1,5 - lietiniams
- Petražolės 1 sauja smulkintos - lietiniams
- Faršas 400 g veršienos - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Aliejus 3 valg. š. įdarui
- Sūris 4 valg. š. tarkuoto fermentinio - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
- Čiobreliai 1 žiupsnelis smulkinti - įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. saujelė šviežių - įdarui
Kaip gaminti
1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Kepdami suberkite čiobrelius, druską ir pipirus.
3. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, žalumynus ir smulkiai kapotus kiaušinius. Įdaro dėkite ant lietinių ir susukite.
4. Lietinius gražiai sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita