Ingredientai
- Miltai 120 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 230 ml
- Cukrus 1 arbat. š. nebūtinai
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 -230 laipsnių karščio.
- Kiaušinius lengvai išplakite šluotele, įberkite druskos, cukraus (nebūtinai), miltus ir išmaišykite, kad neliktų jokių gumulėlių.
- Po truputį pilkite pieną ir palengva plakite iki vientisos gan skystos lietinių tešlos konsistencijos.
- Paruoštą lietinių tešlą išpilstykite į keksiukų kepimo formą, nepilnai pripildydami, nes tešla kepant labai labai pakyla.
- Pastatykite kepti 15 minučių, vėliau temperatūrą sumažinkite iki 180-150 laipsnių ir palikite kepti dar 15-18 minučių.
Receptas iš tinklaraščio „IRRI style“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „IRRI style“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita