Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 tešlai ir 2 padažui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Miltai 1 st. 1,5 st. - tešlai
- Vanduo 1 st. tešlai
- Pienas 300 ml 1 st tešlai ir 0,5 st įdarui
- Aliejus 1 arbat. š. tešlai
- Varškė 360 g įdarui
- Braškės 150 g šaldytos arba kitos mėgiamos uogos ar uogienė - įdarui
- Sutirštintas pienas 200 g saldintas - padažui
Kaip gaminti
1. Sumaišykite tešlą ir iškepkite lietinius.
2. Pagaminkite lietinių įdarą: sutrinkite varškę, įpilkite pieno, sudėkite šaldytas braškes ar kitas uogas ir viską išplakitee su elektriniu mikseriu iki vienalytės masės.
3. Ant karštų lietinių užtepkite varškės masę, tada susukite juos į tūteles ir supjaustykite tokiais dydžiais, kokia jūsų kepimo forma. Ritinėliai paruošti, belieka juos suguldyti į kepimo indą.
4. Tuomet gaminkite padažą. Kiaušinius išplakite elektriniu mikseriu, įmaišykite kondensuotą pieną ir viską pilkite ant paruoštų ritinėlių. Pašaukite ritinėlius į įkaitintą orkaitę, ir kepkite, kol apskrus.
Be galo gardu! Šeima liko labai labai patenkinta :)
Recepto autorė Neringa L.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita