Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt. lietiniams
- Aliejus 5 valg. š. 3 - lietiniams ir 2 - įdarui
- Druska 2 žiupsnelis lietiniams ir įdarui
- Cukrus 1 žiupsnelis lietiniams
- Pienas 1 st. 0,5 - lietiniams
- Vanduo 1 st. 0,5 - lietiniams
- Miltai 1 st. 1,5 - lietiniams
- Faršas 500 g 500 - 600 kalakutienos - įdarui
- Svogūnai 2 vnt. nedideli - įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 10 g pagal skonį petražolių, krapų - įdarui
- Vištienos prieskoniai 3 g pagal skonį - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Sūris 100 g 100 - 120 tarkuotas, fermentinis - įdarui
Kaip gaminti
1. Kiaušinį išplakite su druska, cukrumi ir aliejumi. Suberkite miltus ir nuolat plakdami pilkite pieną ir vandenį. Užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir palikite apie 30 minučių pastovėti. Nuolat pamaišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Iškepkite plonus lietinius.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, apkepkite, sudėkite maltą kalakutieną ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Paskaninkite paukštienos prieskoniais, pipirais ir druska. Keptuvę nuimkite nuo ugnies ir sudėkite smulkintus žalumynus.
3. Į skardą įklokite folijos ar kepimo popieriaus ir sluoksniuodami sudėkite lietinius, faršą ir sūrį. Kiekvieną faršo sluoksnį pabarstykite sūriu. Viršutinį lietinį apibarstykite tik sūriu. Dėkite tortą į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20–25 minutes.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita