Ingredientai
- Miltai 1 st. tešlai
- Pienas 100 ml tešlai
- Vanduo 100 ml tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Aliejus 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Špinatai 100 g 2 saujelės lapų įdarui
- Varškė 200 g grūdėtos, įdarui
- Ožkų pieno sūris 40 g smulkinto, įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Bazilikų padažas (įdarui) 1 valg. š.
- Grietinė 2 valg. š. įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Špinatus perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius stambiai suplėšykite ir kelias minutes palaikykite inde virš garų, kad suminkštėtų.
3. Taip paruoštus špinatus sumaišykite su gerai nuvarvinta varške ir ožkų pieno sūriu, įspauskite nuluptas česnako skilteles, įmaišykite trupintą sūrį, bazilikų padažą, grietinę.
4. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Iš tešlos iškepkite didesnius lietinius. Ant kiekvieno krėskite įdaro, tada vėl klokite lietinį ir krėskite likusį įdarą.
6. Lietinių sluoksniuotį paslėkite medine lentele ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą dailiais stačiakampiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita