Ingredientai
- Kiauliena 1 kg 2 kiaulės kojos, 2 ausys ir 1 karka
- Morkos 3 vnt.
- Petražolės 20 g šaldytų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis nemaltų
- Kalendros 1 arbat. š. žiupsnelis
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mėsą, švariai nuskustą, įtrinkite druska, pipirais, laurų lapeliais ir šaltai palaikykite parą.
2. Mėsą nuplaukite, dėkite į šaltą vandenį, įberkite po žiupsnelį juodųjų pipirų, kalendros grūdelių, įmeskite kelis laurų lapelius, pasūdykite ir virkite apie 3 valandas.
3. Likus virti maždaug 1 val. į tą patį puodą įmeskite 2 nepjaustytas morkas. Paragaukite, jei trūksta druskos ar prieskonių, įberkite dar.
4. Išvirusią mėsą išgriebkite, susmulkinkite peiliu, vėl suberkite į puodą ir sumaišykite su nuoviru.
5. Ant gilesnių lėkščių dugno išdėliokite morkų riekelių, šaldytų petražolių ir užpilkite mėsos bei sultinio mase. Padėkite į šaldytuvą sustingti.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių