Ingredientai
- Bulvės 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Grietinė 1 valg. š.
- Kiauliena 100 g marinuota
- Česnakai 3 skiltelės
- Prieskoniai: mėgstami 1 arbat. š.
- Agurkai 1 vnt. nedidelis - raugintas
- Kopūstai 100 g
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į čenachams skirtą indelį sudėkite marinuotą, gabaliukaas pjaustytą kiaulieną, ar kitą mėsą. Ant mėsos uždėkite nedaug smulkintų morkų, kopūstų ir agurkų.
2. Toliau dėkite smulkiai pjaustytas bulves, o ant bulvių – vėl morkas, agurkus ir kopūstus iki indo viršaus. Į indą įpilkite šiek tiek raugintų agurkų skystimo
3. Indelį uždarykite ir įdėkite į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinkite apie valandą. Išėmusios uždėkite česnakų ir grietinės, jei reikia – užbarstykite prieskonių, žalumynų. Prieš valgant išsimaišykite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių