Ingredientai
- Burokėliai 500 g marinuoti obuolių sultyse
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Agurkai 200 g
- Krapai 20 g
- Svogūnų laiškai 30 g
- Kefyras 1 l
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais.
2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.
3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite šiek tiek atskiesti pienu ar virintu vandeniu iki reikiamos konsistencijos. Pagal skonį pasūdykite.
4. Tiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.