Ingredientai
- Liežuvis: jautienos 1 kg
- Grybai 300 g švieži
- Svogūnai 2 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Graikiniai riešutai 100 g padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Grietinė 1 st. padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Išvirtą liežuvį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą. Susmulkintus grybus apkepkite keptuvėje ištirpintame svieste ir sudėkite ant liežuvio. Tą patį padarykite ir su apkeptais svogūnais. Kad kepinti svogūnai būtų švelnaus skonio, kepdamos juos truputį pabarstykite cukrumi.
2. Padažui skirtus graikinius riešutus susmulkinkite Įtrėkškite į juos česnako, supilkite grietinę, pasūdykite ir įmaišykite petražolių.
3. Padažą užpilkite ant liežuvio, grybų ir svogūnų. Indą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir 20–25 min. kepkite.
4. Kaip garnyrą patiekite orkaitėje keptas bulves, viską apibarstykite žalumynais.
Kulinaro patarimas: liežuvį geriausia įsigyti dieną prieš numatomą patiekalo gaminimą, įtrinti druska ir prieskoniais, kad pasiamrinuotų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita