„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu

„Linguine“ su Genujos pesto padažu
„Linguine“ su Genujos pesto padažu / Jurgos Jurkevičienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Genujiečiai norėtų, kad pasaulis atrastų tikrą genujietišką pesto padažą, o žalių erzacų nevadintų „pesto“. Šis receptas – kaip tik su tikru genujietišku pesto. 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkime pestą. Nuplaukite bazilikų lapus, atidžiai atskirkite lapus nuo kotelių. Sukapokite skiltelę česnako. Elektriniu plaktuvu suplakite susmulkintą česnaką, baziliko lapus ir alyvuogių aliejų.

2. Suberkite pinijas, papildykite keliais šaukštais vandens, dar kartą išplakite. Supilkite parmezaną ir „pecorino“ sūrius, plakite, kol masė taps homogeniška.

3. Patiekalo gaminimas. Išvirkite pastą „linguine“, į verdantį vandenį įmeskite kelias šparagines pupeles (papildomai suteiks pastai aromato).

4. Supilkite vandenį, pasilikdami puodelyje virimo vandens.

5. Sumaišykite pastą su padažu, papildydami virimo vandeniu.

6. Patiekdami lėkštėje papuoškite šparaginėmis pupelėmis ir baziliko šakele.

Pauliaus Jurkevičiaus komentaras: 

Regėjau daugybę „pesto“ erzacų. Štai penki klasikiniai būdai sugadinti originalų receptą. 1) Vietoje pinijų (Viduržemio jūros pušų kankorėžių riešutėlių) dėti kedrų riešutėlių. Kedrai Genujoje neauga. Auga Libane ir Himalajuose... 2) Bazilikų trūkumą kompensuoti petražolėmis, gražgarstėmis ir kitomis žolelėmis. Aromatas ir skonis bus įdomūs. Bet tai nebus „pesto genovese“. 3) Sutaupyti parmezanui arba „pecorino“ sūriui, arba abiem, pasakyti: „ai, bus gerai ir „Džiugas“...“ Deja, nebus gerai... 4) Nesilaikyti teisingos kietųjų sūrių proporcijos parmezanas – „pecorino“, kuri turi būti 4:1. Nepamirškite: avies pieno „pecorino“ yra agresyvus sūris! 5) Naudoti prastą, pigų alyvuogių aliejų iš prekybos centro. Arba labai intensyvų. Geriausiai tinka Ligūrijos aliejus iš „taggiasca“ veislės alyvuogių – labai švelnaus skonio ir aromato. Jo galima nusipirkti ir Lietuvoje. Bet jis nėra pigus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.