Ingredientai
- Vištiena 1 kg sparnelių petelių
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Česnako milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. grūstų
- Rūkyta malta raudonoji paprika 0,5 arbat. š.
- Kajeno pipirai 0,25 arbat. š.
- BBQ padažas 280 g padažui
- Medus 120 g padažui
- Pomidorų padažas 3 valg. š. padažui
- Sviestas 50 g padažui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Vištos sparnelius gerai perplaukite šaltu tekančiu vandeniu, kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir sudėkite į dubenį.
3. Į tą patį dubenį supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus prieskonius. Vištos sparnelius gerai ištrinkite aliejaus ir prieskonių mišiniu, kad tolygiai juo pasidengtų iš visų pusių. Marinuokite šaldytuve uždarame indelyje 1-2 valandas.
4. Pasimarinavusius sparnelius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol sparneliai gražiai apskrus, bus visiškai iškepę ir traškūs. Kepimo laiko viduryje juos apverskite ir kepkite toliau.
5. Barbekiu padažą, medų ir pomidorų padažą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti. Leiskite pavirti porą minučių. Tuomet sudėkite sviestą ir įmaišykite, kol šis ištirps ir padažas ims žvilgėti. Nuimkite nuo ugnies, atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
6. Vištos sparneliams iškepus, išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir nustatykite kaitinimą iš viršaus ir orkaitės kepimo režimą „grill“. Sparnelius perkelkite į didelį karščiui atsparų dubenį, apipilkite paruoštu BBQ padažu ir išmaišykite, stengdamiesi, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų padažu. Išdėliokite atgal ant kepimo skardos ir grąžinkite į orkaitę. Likusį padažą supilkite į dubenėlį ir atidėkite į šalį – vėliau patiekite jį su paruoštais lipniais sparneliais.
7. Kepkite sparnelius vos kelias minutes – vos tik padažas pradės karamelizuotis ir sparneliai taps tamsiai gintarinės spalvos, išimkite iš orkaitės.
8. Lipnius vištienos sparnelius apibarstykite šviežiais žalumynais ir patiekite nedelsiant.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių