Ingredientai
- Silkė 3 vnt. filė, labiausiai tinka „Matjes“ silkė
- Obuoliai 2 vnt. rūgštesni
- Kiaušiniai 2 vnt. virti
- Graikiniai riešutai 0,3 st. trintų
- Svogūnai 1 vnt.
- Citrinos sultys 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. arba pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Silkę rankiniu būdu sumalame mėsmalėje. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir su svogūnu dar kartą su silke sumalame mėsmalėje.
2. Į masę įdedame citrinos sultis, druską, pipirus, cinamoną, graikinius riešutus, kiaušinius. Suminkome. Užpilame aliejaus.
3. Kitas būdas – silkę, obuolius, svogūnus, kiaušinius smulkiai sukapojame ir tada sumaišome su likusiais ingredientais.
„Foršmakas“ įprastai patiekiamas su juoda duona, skrebučiais. Skanu ir su šaltomis ar karštomis virtomis bulvėmis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Žydų