Ingredientai
- Sausainiai 120 g naudoti su kokosu, bet tinka bet kurie kiti, pavyzdžiui, avižiniai; pagrindui
- Sviestas 50 g pagrindui
- Varškė 250 g trintos; pirmam sluoksniui
- Maskarponės sūris 250 g pirmam sluoksniui
- Kokosų grietinėlė 250 ml pirmam sluoksniui
- Cukrus 100 g
- Matcha arbatos milteliai 1 valg. š. didelis; pirmam sluoksniui
- Žalioji citrina 0,5 vnt. išspaustos sultys; pirmam sluoksniui
- Vanduo 60 ml šalto; pirmam sluoksniui
- Želatina 20 g pirmam sluoksniui
- Avietės 1 vnt. indelis šviežių; pirmam sluoksniui
- Grietinėlė 300 ml plakamosios; antram sluoksniui
- Baltasis šokoladas 150 g antram sluoksniui
Kaip gaminti
1. Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant trupinių. Viską gerai išmaišykite ir išlipdykite torto formos dugną (šįkart naudota 16 cm skersmens forma, kad tortas būtų aukštesnis, bet ingredientai skirti 21 cm skersmens formai). Pastatykite į šaldytuvą, kad apstingtų.
2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti ir paskui pakaitinkite, kad virstų skysčiu.
3. Varškę, mascarponės sūrį, grietinėlę sudėkite į plakimo indą ir plakite vidutiniu greičiu. Paskui supilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis bei ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pagrindo. Ant viršaus padėliokite šviežių aviečių.
4. Antram sluoksniui pakaitinkite 100 ml grietinėlės (nereikia užvirti, užtenka maždaug 60–70 C temperatūros). Šokoladą pasmulkinkite ir užpilkite ant jo karštą grietinėlę. Leisti pastovėti 2 minutes ir išmaišykite.
5. Plakiklio dubenyje išplakite likusią grietinėlę ir dalimis į ją supilkite balto šokolado skystį. Viską gerai išplakite, papurenkite ir supilkite ant žaliojo sluoksnio su matcha arbata.
6. Puoškite pagal savo fantaziją.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos