Ingredientai
- Pupelės 450 g
- Kalendros 1 arbat. š. (sėklos)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Svogūnai 3 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 4 st. (kvietiniai)
- Kiaušinių tryniai 1 vnt.
- Druska 2 arbat. š.
- Aliejus 0,6 st.
- Sviestas 10 valg. š.
- Grietinė 2 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
Kaip gaminti:
- Nakčiai palikite pupeles mirkti vandenyje.
- Ištirpinkite sviestą, suplakite kiaušinius, supilkite grietinę. Viską sumaišykite su miltais. Iškočiokite tešlą į 15x18 cm. stačiakampį, pabarstykite ketvirtadaliu šaukštelio kepimo miltelių.
- Perlenkite tešlą per pusę, tada dar per pusę ir vėl iškočiokite į 15x18 cm. Vėl pabarstykite ketvirtadaliu šaukštelio kepimo miltelių. Šį procesą pakartokite dar du kartus. Tuomet įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 6-8 valandoms.
- Kol tešla kyla, užpilkite pupeles švariu vandeniu ir virkite tol, kol jos suminkštės. Išvirus pupelėms, jas sutrinkite, sumaišykite su svogūnais, kalendromis, druska ir pipirais.
- Padalinkite pupelių mišinį į dvi dalis. Tešlai išaugus, ją taip pat padalinkite į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočiokite ant skardos į 10x18 cm. stačiakampį.
- Pusę jo padenkite viena pupelių mišinio dalimi ir perlenkite tešlą pusiau. Iš likusios tešlos ir pupelių mišinio padarykite dar vieną paplotėlį. Patepkite jį kiaušinio tryniu ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40 – 45 min.