Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. kietai virti
- Špinatai 2 sauja šviežių, nuskabytais koteliais
- Grietinė 1 valg. š. riebios
- Sūris 50 g fermentinio, tarkuoto
- Druska 2 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Svogūnų laiškai 2 valg. š. smulkiai supjaustytų
- Sviestas 2 valg. š.
- Džiūvėsiai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kietai virtus kiaušinius atvėsinkite, tada atsargiai labai aštriu (geriausia dantytu) peiliu perpjaukite juos su visais lukštais išilgai pusiau. Šaukšteliu labai atsargiai, kad lukštas nesutrupėtų, išgramdykite kiaušinio baltymą ir trynį.
2. Kiaušinius sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą, suberkite špinatų lapelius, įpilkite grietinės, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Pulsuojančiais judesiais smulkinkite masę, kol ji taps smulkiai grūdėta (tačiau nevirs visiška tyrele). Galiausiai įmaišykite smulkintus svogūnų laiškus.
3. Taip paruošta mase pripildykite kiaušinių lukštus, išlygindami viršų.
4. Į lėkštelę įberkite porą šaukštų džiūvėsių ir į juos pavilgykite kiaušinių puselių įdarą, švelniai paspausdami, kad įdaras priliptų.
5. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir guldykite kiaušinių puseles įdaru į apačią. Kepinkite keletą minučių, kol apačia apskrus ir visas kiaušinio įdaras sušils. Patiekite kiaušinius iškart, dar šiltus.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lenkų