4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.7 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais

Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais
Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Siūlau pasigaminti įdarytų kiaušinių pagal įdomią technologiją: užuot įdarui naudoję vien kiaušinių trynius ir šia mase pripildę virtų kiaušinių baltymus, įdarykite kiaušinių lukštų puseles! Tokį kiaušinių pateikimo būdą išmokau iš lenkių šeimininkių, o toks kiaušinių pateikimas įprastas lenkiškiems Velykų arba Atvelykio pusryčiams. 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Kietai virtus kiaušinius atvėsinkite, tada atsargiai labai aštriu (geriausia dantytu) peiliu perpjaukite juos su visais lukštais išilgai pusiau. Šaukšteliu labai atsargiai, kad lukštas nesutrupėtų, išgramdykite kiaušinio baltymą ir trynį.

2. Kiaušinius sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą, suberkite špinatų lapelius, įpilkite grietinės, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Pulsuojančiais judesiais smulkinkite masę, kol ji taps smulkiai grūdėta (tačiau nevirs visiška tyrele). Galiausiai įmaišykite smulkintus svogūnų laiškus.

3. Taip paruošta mase pripildykite kiaušinių lukštus, išlygindami viršų.

4. Į lėkštelę įberkite porą šaukštų džiūvėsių ir į juos pavilgykite kiaušinių puselių įdarą, švelniai paspausdami, kad įdaras priliptų.

5. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir guldykite kiaušinių puseles įdaru į apačią. Kepinkite keletą minučių, kol apačia apskrus ir visas kiaušinio įdaras sušils. Patiekite kiaušinius iškart, dar šiltus.

Kategorijos

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.