Ingredientai
- Žuvis 800 g jūrų lydekų filė
- Morkos 4 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Alyvuogės 1 vnt. indelis juodųjų alyvuogių be kauliukų
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
- Sūris 100 g brandintas
- Čiobreliai 2 vnt. švieži
- Aliejus 3 valg. š. kepti
Kaip gaminti
- Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite sukapokite.
- Žuvį išvalykite ir paruoškite kelias vidutinio dydžio filė. Jas nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, čiobreliais.
- Į karščiui atsparią kepimo skardą įpilkite aliejaus, jį paskirstykite po visą dugną, berkite svogūnus ir morkas, ant viršaus išdėliokite sviesto gabalėlius, tada dėkite žuvį ir berkite alyvuoges. Žuvį su daržovėmis kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Galiausiai suberkite tarkuotą sūrį, į lėkštes išdėliokite žuvį ir daržoves.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita