Ingredientai
- Žuvis 1200 g Lydeka
- Obuoliai 500 g
- Grietinė 200 g
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Miltai 3 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuvalytą ir stambokais gabaliukais supjaustytą žuvį apšlakstykite iš pusės citrinos išspaustomis sultimis, pasūdykite ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Žuvies gabaliukus pavoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
3. Vieną obuolį supjaustykite skiltelėmis, kitus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Tarkuotus obuolius sumaišykite su grietine ir pomidorų pasta, pagardinkite žiupsneliu cukraus, pipirais ir iš likusios citrinos išspaustomis sultimis.
4. Į karščiui atsparų indą sudėkite apkeptus žuvies gabaliukus, sukrėskite obuolių masę ir 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 25–30 min. Prieš patiekdami papuoškite obuolių skiltelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita