Ingredientai
- Lydeka 1 g
- Grietinėlė 500 ml
- Svogūnai 300 g
- Aliejus 100 g
- Vynas 100 ml baltojo
- Morkos 100 g
- Sviestas 50 g
- Citrinos 0,5 vnt.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Krapai 1 žiupsnelis arba pagal skonį; šviežių
- Petražolės 1 žiupsnelis arba pagal skonį; šviežių
Kaip gaminti
1. Lydeką išdorokite ir supjaustykite maždaug 1–1,5 centimetrų storio gabalėliais. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ten sudėkite lydekos gabaliukus. Juos iš abiejų pusių gerai pakepinkite iki 5 minučių ir tuomet sudėkite į atskirą indą – ant lašišos berkite druskos ir pipirų, apšlakstykite citrinos sultimis ir baltuoju vynu.
2. Tuomet ištirpdykite sviestą ir ant jo pakepinkite svogūnus su morkomis. Morkos turi gerai apkepti ir suminkštėti. Tada pilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį ir pagal skonį dėkite prieskonių. Supilkite skystį nuo žuvies ir viską gerai sumaišykite.
3. Galiausiai, sudėkite žuvį, troškinkite uždengę dangčiu, po kurio laiko žuvį apverskite. Po žuvies įdėjimo praėjus 5–10 minučių – patiekalas paruoštas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Kalėdos