Ingredientai
- Bolivinės balandos (kynva) 225 g
- Vanduo 475 ml 375 ml kruopoms virti ir 100 ml padažui
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Špinatai 300 g
- Halumi sūris 225 g supjaustyto riekelėmis
- Avokadai 2 vnt. maži, perpjauti pusiau
- Svogūnų laiškai 2 valg. š. smulkintų
- Tahini pasta 100 ml
- Citrinos sultys 1 valg. š. padažui
- Druska 0,3 arbat. š. padažui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Bolivines balandas ir vandenį supilkite į puodą ir virkite uždengę ant mažos ugnies apie 12 min., arba kol kruopos suminkštės, tada dar palaikykite uždengę (išjungę ugnį) 5 min., kad pabrinktų. Tą galite padaryti iš vakaro.
2. Kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo. Nulupkite, perpjaukite pusiau.
3. Pasigaminkite padažą: sumaišykite tahini su vandeniu, citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Pusę padažo sumaišykite su išvirusiomis bolivinėmis balandomis, kitą pusę atidėkite salotoms.
4. Įkaitinkite nepridegančioje keptuvėje aliejų ir sumeskite špinatus. Kai jie suglebs, išimkite ir laikykite dubenėlyje. Į keptuvę sudėkite halumio sūrio riekeles ir kepkite iš abiejų pusių apie minutę, kol gražiai apskrus.
5. Bolivines balandas padalykite į lėkštes, uždėkite po truputį kepintų špinatų, kelias riekeles halumio sūrio, po puselę avokado, po perpjautą kiaušinį, viską palaistykitetahini padažu ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos