Ingredientai
- Jaučių kepenys: 700 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 100 ml
- Miltai 3 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 2 vnt. didelės
- Česnakai 2 skiltelės
- Majonezas 200 g
- Aliejus 3 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Kepenis sumalkite, įmuškite kiaušinius, įberkite miltų, supilkite pieną, paskaninkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Leiskite masei pastovėti apie 20 minučių, kad įsigertų prieskoniai. Iš paruoštos masės iškepkite plonus kepsnius (kaip blynus per visą keptuvę).
2. Keptuvę imkite nedidelę, kitaip bus sunku apversti. Morkas stambiai sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. Pagardinkite pipirais ir druska.
3. Majonezą sumaišykite su smulkintu česnaku ir žalumynais. Kepsnį aptepkite majonezu, uždėkite morkų ir svogūnų įdaro. Taip sluoksniuokite visus kepsnius. Ant viršaus užtepkite majonezo ir papuoškite žalumynais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita