Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 15 vnt. Cannelloni
- Sūris 270 g gorgonzolos
- Sviestas 70 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Kreminė varškė 100 g
- Grietinė 2 valg. š.
- Varškės sūris 150 g riebaus
- Grietinėlė 150 ml neriebios
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Rozmarinai 1 arbat. š. pagal skonį; kelios šakelės šviežių
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite (bet jokiu būdu nepervirkite), kaip nurodyta ant pakuotės, ir išgriebkite iš puodo.
2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išsukite gorgonzolą, varškę ir grietinę. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite džiovintais raudonėliais, išspauskite česnaką.
3. Makaronų vamzdelius prikimškite įdaro, sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo skardą, ant viršaus suberkite tarkuotą varškės sūrį ir supilkite grietinėlę.
4. Įdarytus makaronus pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris išsilydys ir makaronai dailiai pagels.
5. Tiekite papuoštus šviežiomis rozmarinų šakelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita