Ingredientai
- Makaronai 500 g idealu, tagliatelle t.y. ilgų ir plokščių
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Mėtos 1 sauja sauja šviežių; pabarstyti
- Petražolės 1 sauja sauja šviežių; pabarstyti
- Kedrinės pinijos 80 g pakepintų ir stambiai sukapotų; pabartyti
- Sviestas 200 g padažui
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. padažui
- Šalotinis svogūnas 8 vnt. nedideli, smulkiai supjaustyti; padažui
- Imbieras 1 arbat. š. malto; padažui
- Cinamonas 1 arbat. š. padažui
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. padažui
- Kalendros 1 arbat. š. maltos; padažui
- Kajeno pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Ciberžolė 0,5 arbat. š. padažui
- Druska 1 arbat. š. padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, pasūdykite, įberkite žiupsnį šafrano, dėkite makaronus ir išvirkite pagal instrukcijas.
2. Kol kaista vanduo makaronams ir jie verda, pasiruoškite padažą.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite sviestą, kai jis išsilydys, suberkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami pakepinkite kol suminkštės – tai užtruks 8–10 min. Tuomet suberkite į keptuvę visus padažui skirtus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
4. Išvirusius makaronus nukoškite ir supilkite į didelį dubenį, supilkite padažą iš keptuvės ir labai gerai išmaišykite. Dėkite makaronų į lėkštes, o ant viršaus barstykite kapotų žalumynų ir kedrinių pinijų. Valgykite nedelsdami, skanaus!