Ingredientai
- Makaronai 400 g
- Baklažanai 150 g pusė
- Pomidorai 400 g konservuoti savo sultyse
- Paprikos 1 vnt. geltona
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Aitrioji paprika 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Bazilikai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Paruoškite baklažaną, kad nebeliktų aitrumo: galite supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba pamerkti juos į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad procedūra truktų ne mažiau kaip 30 minučių. Kubeliais supjaustykite papriką, pusžiedžiais svogūną ir cukiniją, kuo smulkiau supjaustykite aitriuosius pipiriukus.
2. Kai susmulkinsite visas daržoves, dėkite ant ugnies didelę aukštesnių kraštų keptuvę ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Truputėlį apkepkite svogūną, po to cukiniją, papriką ir aitriuosius pipirus. Pakepkite porą minučių ir suberkite nusausintus baklažanus ir pomidorus.
3. Pamaišykite daržoves, uždenkite jas ir kepkite ant silpnos ugnies.
4. Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įberkite žiupsnelį druskos, didelį valgomąjį šaukštą rudojo cukraus ir nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską pamaišykite ir dėkite į lėkštes. Šį patiekalą valgykite, kol jis karštas.
Patiekalą galite paskaninti tarkuotu parmezanu ir šviežiais smulkintais bazilikais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita