Ingredientai
- Makaronai 250 g spagečių
- Alyvuogės 100 g žaliųjų
- Salierai 1 vnt. trečdalis gumbo ir taip pat stiebas "Bolognese" padažui
- Sviestas 1 valg. š.
- Bazilikai 1 arbat. š. šviežių lapelių papuošimui
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir taip pat "Bolognese" padažui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį ir taip pat "Bolognese" padažui
- Konservuoti savo sultyse pomidorai be odelių ("Bolognese" padažui) 500 g
- Faršas 300 g jautienos arba kalakutienos, "Bolognese" padažui
- Svogūnai 1 vnt. didelis, "Bolognese" padažui
- Morkos 1 vnt. "Bolognese" padažui
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį "Bolognese" padažui
- „Vorčesterio“ padažas, "Bolognese" padažui 1 valg. š.
- Vynas 100 ml baltojo sauso, "Bolognese" padažui
Kaip gaminti
1. Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Tada padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus.
2. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.
3. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje su šauktu aliejaus, tada nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
4. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir, iki suminkštės, pakepinkite šaukšte sviesto.
5. Spagečius išdalykite į lėkštes, apliekite paruoštu mėsos padažu, šalia berkite alyvuogių, ant viršaus išdėliokite keptus salierus bei papuoškite bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų