Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės geltonos
- Makaronai 500 g
- Džiovinti pomidorai 8 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Špinatai 50 g šviežių arba šaldytų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, supilkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų.
- Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplaukite špinatus. Jei naudosite šaldytus špinatus, juos atšildykite.
- Nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite cukinijas.
- Džiovintus pomidorus nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite maždaug minutę. Tik neleiskite paruduoti, nes įgaus kartų skonį. Kai pasklis malonus česnako kvapas, sudėkite cukinijų griežinėlius, špinatus ir džiovintus pomidorus.
- Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol cukinijos suminkštės. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į keptuvę virtus makaronus, viską išmaišykite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita