Ingredientai
- Cukinijos 600 g 4 mažos
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Čiobreliai 5 vnt. 4-5 šakelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Pomidorai 200 g maži
- Aitrioji paprika 2 vnt. 1-2 džiovintos
- Makaronai vamzdeliai 300 g
- Varškės sūris 150 g
- Sūris 2 valg. š. tarkuotas fermentinis sūris („Gojus“, „Džiugas“ arba parmezanas)
Kaip gaminti
1.Cukinijas supjaustykite piršto storio ir 5 centimetrų ilgio juostelėmis. Česnako skilteles, svogūną, nuskabytus čiobrelių lapelius susmulkinkite.
2.Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinkite svogūną ir česnaką, sudėkite cukinijas, suberkite čiobrelius. Kepkite apie 4 minutes, tada pasūdykite, pabarstykite pipirais.
3.Kitoje keptuvėje įpylę šaukštą aliejaus apkepinkite pomidorus, sudėkite džiovintas aitriąsias paprikas.
4.Makaronus supilkite į sūdytą verdantį vandenį, išvirkite ir nukošę sumaišykite su smulkintu varškės ir tarkuotu fermentiniu sūriu, keptomis cukinijomis bei pomidorais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita