Ingredientai
- Makaronai 300 g kriauklytės
- Cukinijos 200 g
- Fetos sūris 100 g
- Mėtos 10 g 4 dideli švieži lapai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite.
2. Nuplaukite cukinijas, supjaustykite riekelėmis ir suberkite į dubenį.
3. Sutrupinkite fetą ir suberkite į dubenį su cukinijomis.
4. Smulkiai supjaustykite mėtų lapus, suberkite į dubenį ir viską išmaišykite.
5. Išvirusius makaronus perliekite šaltu vandeniu, supilkite į dubenį su paruoštu gaiviu padažu iš cukinijų, fetos ir mėtų, pabarstykite pipirais ir užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Tradiciniai kriauklyčių (beje, italai šią formą vadina „ausytėmis“) formos makaronai iš Apulijos regiono patys tinkamiausi vasariškam patiekalui su cukinijomis. Feta šiam receptui suteikia graikiško prieskonio, o mėtos gaivumo ir sodraus kvapo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų