Ingredientai
- Makaronai 250 g
- Smidrai 10 vnt.
- Šalotinis svogūnas 1 vnt.
- Šoninė 200 g rūkytos
- Pomidorai 1 sauja vyšninių
- Špinatai 1 sauja
- Gorgonzolos sūris 150 g
- Grietinėlė 70 ml
- Parmezano sūris 1 valg. š. tarkuoto
Kaip gaminti
1. Patiekalą reikia pradėti nuo makaronų virimo. Juos supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirus nukošti ir perpilti šaltu vandeniu.
2. Smidrus perpjauti pusiau ir trumpai apvirti (apie 1 min.), kad suminkštėtų. Apvirusius smidrus supilti į šaltą vandenį.
3. Šalotinius svogūnus supjaustyti juostelėmis išilgai. Rūkytą šoninę pasmulkinti kubeliais. Ją sudėti į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę ir apkepinti. Tuomet suberti svogūnus. Jiems apskrudus, sudėti pusiau perpjautus pomidorus. Po 2 min. dėti bazilikus, smidrus ir šiek tiek apkepus – gorgonzolos sūrį. Jam ištirpus, supilti grietinėlę. Jei padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens.
4. Į indelį dėti makaronus, ant jų pilti padažą ir užberti parmezano sūrio.