Ingredientai
- Makaronai 200 g plonyčių makaronų lazdelių
- Grybai 1 st. voveraičių
- Svogūnai 1 vnt.
- Kumpis 150 g rūkyto
- Aliejus 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 80 ml
- Vynas 80 ml sauso
- Sūris 50 g tepamojo sūrelio
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Mairūnas 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Grybus išvalykite, nuplaukite, didesnius perpjaukite.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Kumpį supjaustykite kvadratėliais.
3. Svogūnus pakepinkite svieste, sumeskite kumpį, mairūnus, suberkite miltus ir kepinkite, iki viskas dailiai pagels.
4. Grybus pakepinkite aliejuje, nupilkite susidariusį skystį, sumeskite į svogūnų troškinį ir kiek pakaitinkite.
5. Į grybų troškinį supilkite vyną, sultinį ir dar 5 min. pakaitinkite, įmaišykite tepamąjį sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir palikite šiltai.
6. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, gerai nuvarvinkite, išdėliokite lėkštėse, ant viršaus krėskite po kelis šaukštus padažo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita