Ingredientai
- Jautiena 300 g maltos
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Morkos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Makaronai 200 g spagečių
- Sūris 50 g tarkuoto parmezano
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnis
- Čiobreliai 1 arbat. š. žiupsnis
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnis
- Druska 1 arbat. š. žiupsnis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnis maltų
Kaip gaminti
1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Padėkite šiltai.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintą česnaką, smulkiais griežinėliais pjaustytą saliero lapkotį, tarkuotas morką ir kepinkite dar porą minučių.
3. Sudėkite jautienos faršą, išmaišykite. Suberkite džiovintas prieskonines žoleles, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar sykį gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių.
4. Karštus spagečius išdėliokite į lėkštes, ant jų uždėkite po kelis šaukštus pikantiško faršo.
5. Tiekdama apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita