Ingredientai
- Moliūgo tyrė 1 st.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės sutrinta
- Druska 0,25 arbat. š.
- Parmezano sūris 2 valg. š. sutarkuoto
- Grietinėlė 4 valg. š.
- Makaronai 500 g tiks ir trumpi, ir ilgi makaronai; virkite iki al dente
- Mocarelos sūris 1 vnt. rutuliukas
- Šoninė 100 g arba kumpio; supjaustyto kubeliais
- Petražolės 1 sauja arba bazilikų; kapotų
Kaip gaminti
Pastaba: Moliūgus aš supjaustau riekėmis, patepu alyvuogių aliejumi, suguldau į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepu apie 40 min. 180°C orkaitėje, arba kol jie tampa minkšti (skirtingų rūšių moliūgai keps skirtingą laiką). Šiam patiekalui tiks ir šaldyta (atitirpinta) keptų moliūgų tyrė.
- Iškeptus moliūgus sudėkite į kiauraindį ir leiskite jiems gerai nuvarvėti. Tada sutrinkite į vientisą masę.
- Mažoje keptuvėje apkepinkite kumpio gabalėlius, atidėkite į šalį.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite česnakus ir trumpai apkepinkite. Sudėkite moliūgų masę, įberkite druskos, įpilkite grietinėlės ir maišydami kepinkite. Įpilkite samtelį vandens, kuriame verda makaronai, praskiesdami padažą iki norimos konsistencijos. Suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Išvirtus makaronus sumaišykite su paruoštu moliūgų padažu, sudėkite į pašildytas lėkštes, pabarstykite pakepintais kumpio gabaliukais, keliais gabalėliais suplėšytos mocarelos, pabarstykite kapotomis petražolėmis arba bazilikais, galite dar papildomai pabarstyti tarkuoto sūrio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai