Ingredientai
- Makaronai 400 g Pakuotė šviežių makaronų juostelių
- Lašiša 400 g šviežia filė
- Česnakai 2 skiltelės
- Šparagų ūgliai (švieži arba konservuoti) 100 g
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Sviestas 100 g
- Porai 1 vnt. gabalėlis baltosios poro dalies
- Grietinėlė 150 ml neriebi
- Vynas 100 ml baltas sausas
- Pipirai 1 arbat. š. citrininiai, pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Sūris 50 g saujelė smulkiai tarkuoto kieto brandinto
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Krapai 1 arbat. š. kelios šakelės
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais, pagal skonį pasūdykite, pabarstykite citrininiais pipirais ir kelias minutes patroškinkite garuose, kad nebūtų žalia.
3. Porą supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, tada sudėkite traiškytus česnakus, suberkite kapotą aitriąją papriką, supilkite vyną ir kaitinkite padažą, iki dalis skysčio nugaruos. Supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, pačioje pabaigoje – kaparėlius ir garuose troškintus šviežius arba gerai nuvarvintus konservuotus šparagų ūglius.
4. Padažą dar truputį pakaitinkite ir supilkite ant makaronų.
5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu sūriu ir kapotais krapais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita