Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 150 g penne
- Lašiša 300 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Grietinėlė 150 ml neriebios
- Vynas 50 ml baltojo sauso
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Apelsinai 1 vnt. pusė šaukšto nutarkuotų žievelių
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų pagal skonį
- Rozmarinai 1 arbat. š. šakelių papuošimui
- Pipirai 1 arbat. š. grūdelių pagal skonį
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės. Padėkite šiltai.
2. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į garų puodą, apie 8 minutes patroškinkite – bus lengviau nuimti nuo kaulų ir nulupti odelę. Išdarinėtą lašišą supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pagardinkite pipirais, druska.
3. Česnakus susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste. Tada suberkite tarkuotą imbiero šaknį, apelsino žieveles, pipirų grūdelius, saldžiosios paprikos miltelius, supilkite vyną ir kaitinkite, kol trečdalis padažo nugaruos. Galiausiai supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, uždenkite keptuvę ir dar kelias minutes patroškinkite.
4. Kai padažas bus baigtas, į jį sumeskite makaronus, viską gerai išmaišykite, dar šiek tiek pakaitinkite ir išdėliokite į lėkštes. Tiekite su rozmarinų šakelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita