Ingredientai
- Veršiena 400 g maltos
- Fetos sūris 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Maltos mėsos prieskoniai 1 žiupsnelis
- Makaronai 500 g kriauklelių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Mėtos 1 arbat. š. šviežių lapelių
Kaip gaminti
1. Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai suminkykite. Iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kukuliukus. Į kiekvieno vidurį įspauskite po lazdyno riešuto dydžio fetos gabalėlį, tada dar sykį kruopščiai pavoliokite tarp delnų.
3. Išdėliokite aliejumi išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje ir pusvalandžiui pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.
4. Karštus makaronus išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po kelis veršienos kukulius.
5. Tiekdama apliekite trintų pomidorų tyre.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita