Ingredientai
- Makaronai 500 g spagečių arba kitokių
- Faršas 400 g maišyto mėsos faršo kukulaičiams
- Druska 1 arbat. š. kukulaičiams ir žiupsnelis padažui
- Džiūvėsiai 100 g maltų kukulaičiams
- Pienas 200 ml kukulaičiams
- Kiaušiniai 1 vnt. kukulaičiams
- Svogūnai 50 g kukulaičiams ir 1 vnt. padažui
- Sviestas 1 valg. š. kukulaičiams
- Pipirai 1 arbat. š. po žiupsnelį baltųjų arba juodųjų kukulaičiams ir padažui
- Aliejus 100 ml kukulaičiams kepti
- Nesmulkinti savose sultyse konservuoti pomidorai (padažui) 800 g
- Salierai 1 vnt. stiebas padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis padažui
- Cukrus 6 g padažui
Kaip gaminti
1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai išminkykite faršą, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Suformuokite iš faršo nedidelius kukulaičius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Paruoškite padažą. Pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, griežinėliais supjaustykite saliero stiebą. Sutrinkite česnaką. Sudėkite visus produktus į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorai. Baigdama virti suberkite cukrų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į padažą mėsos kukulaičius ir šiek tiek patroškinkite. Pabaigoje suberkite kapotas petražoles.
3. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Dėkite į lėkštes makaronų, ant viršaus pomidorų padaže troškintų mėsos kukulaičių, užpilkite padažo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų