Ingredientai
- Makaronai 400 g spagečiai
- Midijos 500 g šviežių
- Vynas 1 st. balto sauso
- Sviestas 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Pesto padažas 1 valg. š. su bazilikais
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š.
- Sūris 40 g saujelė tarkuoto parmezano
- Pomidorai 250 g indelis konservuotų pomidorų savo sultyse
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Labai svarbu, kad midijos būtų šviežios. Jas atpažinsite iš sandariai uždarytų geldelių. Geldelė gali būti ir šiek tiek prasivėrusi: ar moliuskas gyvas, sužinosite į ją pabeldusi – šviežia geldelė užsidaro akimirksniu.
2. Į puodą su vynu sudėkite aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas atrinktas midijas.
3. Puodą uždenkite ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų, tada išgriebkite.
4. Išsiskyrusias midijų sultis pakaitinkite, kol sutirštės. Paskui perpilkite į dubenį ir sumaišykite su „Pesto“ padažu, tarkuotu parmezanu, kapotais česnakais ir žalumynais, kad išeitų tiršta masė.
5. Virtus spagečius išdėliokite karščiui atspariuose dubenėliuose, ant viršaus dėkite po šaukštą sviesto ir konservuotų pomidorų, midijų geldeles. Į kiekvieną krėskite įdaro ir dubenėlį su spagečiais keletui minučių pašaukite į karštą orkaitę.
6. Tiekite su citrina.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita