Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. tyro
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. nedidelis, smulkiai supjaustytas
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos
- Čili paprikos dribsnių 0,4 arbat. š. nebūtinai
- Lapiniai kopūstai (kale) 1 sauja didelė, smulkiai supjaustyto lapinio kopūsto, be kotelių ir kietų gyslų
- Sultinys 100 ml
- Duona 1 riekės riekė šviesios, padžiūvusios ir sumaltos iki rupių trupinių
- Nduja dešra 60 g
- Makaronai 500 g
- Parmezano sūris 50 g šviežiai sutarkuoto
- Pomidorų tyrė 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Užkaiskite didelį puodą vandens makaronams, pasūdykite.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies pakepinkite, kol suminkštės (apie 5 min.), berkite ir česnakus, pakepkite dar minutę. Truputį padidinkite kaitrą ir berkite susmulkintus lapinius kopūstus, pilkite sultinį ir kaitinkite apie 6–8 min., kol skystis išgaruos.
3. Kol troškinami kopūstai, kitoje nedidelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite trupinius ir pakepinkite maišydami, kol taps auksiniai ir traškūs – tai įvyks labai greitai, nesudeginkite! Šiek tiek pasūdykite, išmaišykite ir atidėkite į šoną.
4. Į keptuvę, kur jau suminkštėjo lapiniai kopūstai, dėkite pomidorų tyrę, įtrupinkite ndujos gabalėlius ir gerai išmaišykite, kad dešra išskystų. Jei naudojate čili paprikos dribsnius, suberkite ir juos. Nuimkite nuo ugnies ir laikykite šiltai, kol išvirs makaronai.
5. Makaronus išvirkite al dente, nusunkite pasilikdami kelis šaukštus virimo vandens, o tada suverskite į keptuvę su padažu, užpilkite atsidėto makaronų virimo skysčio. Grąžinkite ant ugnies, suberkite ir pakepintus trupinius, dalį sūrio bei labai gerai viską išmaišykite, kad makaronai apsiveltų padažu ir kitais priedais.
6. Nedelsdami tiekite ant stalo dideliame dubenyje. Leiskite kiekvienam valgančiajam dar užsibarstyti likusio tarkuoto sūrio pagal savo skonį.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų