Ingredientai
- Makaronai 400 g šviežių „Taglietelle“
- Cukinijos 400 g jaunų
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 50 ml makaronams ir padažui
- Parmezano sūris 3 sauja tarkuoto - makaronams ir padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Krapai 3 valg. š. šviežių, smulkintų
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Vynas 150 ml sauso, balto
Kaip gaminti
- Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, padėkite šiltai.
- Paruoškite padažą: prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Maišydami suberkite miltus, kaitinkite apie minutę.
- Maišydami supilkite baltąjį vyną. Sumažinkite ugnį, puodą uždenkite ir kaitinkite apie 8 minutes.
- Nukėlę nuo ugnies, sukrėskite tarkuotą parmezaną. Uždenkite, padėkite šiltai.
- Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite juos ant aliejumi pateptų kepimo grotelių. Daržoves pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska.
- Kepkite iš abiejų pusių po 4 minutes. Ant kiekvieno griežinėlio užlašinkite po kelis lašus balzaminio padažo, užberkite po žiupsnelį tarkuoto parmezano, dar minutę kitą pakepinkite.
- Į lėkštes dėkite karštų makaronų, apšlakstykite sūrio ir vyno padažu. Ant viršaus uždėkite karštų cukinijų griežinėlių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita