Ingredientai
- Makaronai 500 g labiausiai tinka spagečiai arba linguine formos makaronai, tačiau galite rinktis ir kitokius
- Druska 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Čili paprikos dribsnių 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Pomidorai 350 ml konservuotų savo sultyse
- Cukrus 0,5 arbat. š.
- Bazilikai 1 sauja šviežių; galima keisti petražolėmis
- Tunas 150 g konservuoto alyvuogių aliejuje
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto
Kaip gaminti
1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi ir suminkštės – apie 5 min. Įberkite žiupsnį juodųjų pipirų, čili paprikos dribsnius, kaparėlius, supilkite konservuotus pomidorus (jei naudojate konservuotus nepjaustytus, šiek tiek patraiškykite juos keptuvėje šakute). Kaitinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 10 min., paragaukite – jei jis atrodo kiek rūgštokas, įberkite šiek tiek cukraus.
2. Kol padažas burbuliuoja, užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirkite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus.
3. Makaronams baigiant virti grįžkite prie padažo: išimkite iš skardinės tuną ir pasmulkinkite jį, kad būtų nedideli gabaliukai. Suberkite juos į padažą ir dar pakaitinkite, kad spėtų pašilti. Jei labai mėgstate alyvuoges, šį padažą į virimo pabaigą galite paskaninti ir jomis.
3. Nukoškite makaronus, dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite parmezanu, kapotomis petražolėmis ar baziliku. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai, Padažai