Ingredientai
- Makaronai 600 g 400-600 g
- Aliejus 2 valg. š.
- Pesto padažas 4 valg. š.
- Pomidorai 400 g smulkinti konservuoti be odelių
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Riešutai 1 sauja kedrinių pinijų arba graikinių
- Parmezano sūris 100 g tarkuotas
Kaip gaminti
1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus.
2. Česnako skilteles ir kedrines pinijas (arba graikinius riešutus) pakepinkite aliejuje, sukrėskite pomidorų tyrę, Pesto padažą, pagal skonį pasūdykite (jei rūgštu, galite įberti žiupsnelį cukraus) Viską gerai išmaišykite ir apie 5 min. vis pamaišydama patroškinkite.
3. Gautą padažą sumaišykite su makaronais, apibarstykite parmezanu.