Ingredientai
- Makaronai 250 g labiausiai tinka „pennoni imperiali“ formato, bet tinka ir kiti stambesni
- Saulėje džiovinti pomidorai 200 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Ančiuviai 8 vnt. sūdyti arba aliejuje
- Druska 1 žiupsnelis stambios
- Raudonėliai 1 arbat. š. šviežio arba džiovinto
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių kapotų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Avies pieno sūris pecorino romano 1 valg. š. tarkuoto, labiausiai tinka iš Kalabrijos
Kaip gaminti
1. Į šiltą vandenį pamerkite saulėje džiovintus pomidorus, laikykite 20 minučių.
2. Išvirkite trumpą pastą „pennoni imperiali“ kietai „al dente“.
3. Alyvuogių aliejuje pakepinkite česnako skilteles, o kai pagels, pašalinkite. Lengvai aliejuje patroškinkite supjaustytus juostelėmis saulėje džiovintus pomidorus.
4. Smulkiai sukapokite sūdytus ančiuvius ir suberkite į padažą.
5. Nukelkite nuo ugnies ir nusunkite puodą su pasta keliomis minutes anksčiau, nei parašyta ant pakuotės.
6. Supilkite pastą į keptuvę su padažu, pabarstykite aštraus pipiro „peperoncino“ sėklytėmis ir petražolėmis, dar kartą pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
7. Patiekdami apibarstykite šviežiu raudonėliu ir brandintu „pecorino“ sūriu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų