Ingredientai
- Makaronai 500 g labiausiai tinka trumpi, pvz., spiralės formos
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Smidrai 300 g nupjautais sumedėjusiais galiukais, apskustų, supjaustytų 2–3 cm ilgio gabaliukais
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Citrinos sultys 1 valg. š. šviežių
- Raudonėliai 1 žiupsnelis nebūtina, arba galite keisti bazilikais
- Ožkų pieno sūris 100 g minkšto šviežio ožkų pieno sūrio (jei nemėgstate, galite keisti rikota, tačiau ožkos sūris patiekalui suteiks daugiau charakterio)
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Virkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai iki makaronų virimo pabaigos (laikas nurodytas ant pakuotės) liks 3 minutės, į tą patį puodą suberkite ir smidrų gabaliukus. Nukoškite viską kartu, pasilikdami gerą samtį virimo vandens.
2. Kol makaronai verda, nemažame dubenyje sumaišykite aliejų, sūrį, citrinos žievelę ir naudojamas žoleles. Vos tik nukoštus makaronus ir šparagus dėkite į šį dubenį, dar užpilkite pasilikto virimo vandens ir labai gerai viską išmaišykite, kad sūris ir kiti priedai gerai pasiskirstytų.
3. Dosniai pasūdykite, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, jei norisi, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir iškart tiekite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai